Essentieel

Binnen een professionele aanpak van uw bedrijf is een sluitende kilometerregistratie is essentieel. Inzicht in het gebruik en gereden kilometers van uw bedrijfswagens is niet alleen belangrijk voor het functioneren van uw onderneming maar ook voor het antwoord op vragen over bijtelling en gewerkte uren.

Automatisch

U werkt bij ons in de cloud en uw kilometerregistratie gegevens komen automatisch via 2G/3G mobiele dataverbindingen bij ons binnen. Het is niet nodig om handmatig nog zaken uit te lezen: u heeft er helemaal geen omkijken naar! Indien gewenst verschijnen rapportages zelfs automatisch in uw mailbox.

Online kilometerregistratie

Op ons systeem inloggen is voldoende om de kilometerregistratie van u en al uw medewerkers te bekijken. De ritten worden in de rapporten keurig opgesplitst zodat u altijd een goed gescheiden overzicht tussen zakelijk en privé hebt.

Bijtelling betalen?

Een auto van de zaak mag ook ingezet worden voor privé doeleinden. Hier zijn echter door de Fiscus wel voorwaarden aan gesteld. Voor het privé gebruik van een zakelijk auto wordt een bijtelling berekend. Dit bedrag is gebaseerd op de nieuwwaarde van een auto en wordt meegenomen in het bruto salaris van de gebruiker van de auto. Dit kan uiteindelijk een aanzienlijk netto bedrag voor de voertuig gebruiker worden.

Ter voorkoming van deze bijtelling stelt de Fiscus dat bij minder dan 500 privékilometers per jaar er geen bijtelling berekend wordt. Hiervoor is echter wel een sluitende kilometerregistratie nodig. Geotrack's 'Fiscaal 2.x' product beschikt over het Keurmerk RitRegistratieSystemen. Het Keurmerk RitRegistratieSystemen is de enige onafhankelijke branchestandaard voor ritregistratiesystemen die een sluitende ritadministratie oplevert voor fiscale toepassingen.

Zakelijke ritten

De Fiscus heeft bepaald wat privé en wat zakelijke kilometers zijn. Een woon-werk rit is (ongeacht tijdstip) een zakelijke rit, maar dan volgens de gebruikelijke route. Zelfs meerdere keren op en neer van werk naar woning en vice versa vallen onder de zakelijke kilometerregistratie. Ritten van en naar zakelijek afspraken zijn vanzelfsprekend als zakelijk te bestempelen. Ritten naar een werkgerelateerde cursus zijn zakelijk evenals een rit naar een bedrijfsuitje. Kortom, alle ritten die een bestuurder maakt voor de uitoefening van zijn functie zijn zakelijk.

Privé ritten

Alle ritten die met een auto van de zaak gemaakt worden, maar niet voor het werk zijn, zijn privé ritten. Toch zijn er nog twijfelgevallen. Onderweg vanuit het werk nog even snel boodschappen doen? Ondanks dat het winkelcentrum op de route ligt moet er een klein stukje omgereden worden. Hierover is de belastingdienst ook duidelijk: ze gaan uit van de gebruikelijke weg. Elke daar van afgeweken kilometer is daarom een privé kilometer in de kilometerregistratie.