Financiering voor verlichting
Het overstappen op LED of INDUCTIE verlichting is een “no-brainer”. Het is in feite wettelijk verplicht, verhoogt de veiligheid en productiviteit binnen het bedrijf en kan zonder dat je investeert.
Overstappen op LED/IND kan zonder investering
Beter licht en een onmiddellijke netto kostenbesparing.
Voldoe direct aan de eisen van de WMb
LED/IND verlichting is de meest voor de hand liggende techniek om het energieverbruik door verlichting terug te dringen. De afgelopen jaren is de ontwikkelingen van LED/IND zo snel gegaan dat de kwaliteit van LED/IND en het licht dat wordt geleverd beter is dan van de oude gloeilamp, halogeenlamp of TL buis. De terugverdientijd van LED/IND verlichting is in het algemeen binnen de 5 jaar. Het vervangen van verlichting door LED/IND is daarmee in feite een verplichting onder de Wet Milieubeheer.
Gunstige belastingvoordelen
LED/IND lampen komen onder jaarlijks opnieuw vast te stellen voorwaarden (zie de bedrijfsmiddelen op de Energielijst) in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek (EIA) en (afhankelijk van het omvang van het bedrijf) de Kleinschalige Investeringsaftrek (KIA).
Basisinformatie financieringsvormen
Met LED/IND-verlichting kunnen ondernemingen flink besparen op de vervanging van defecte lampen en op de energierekening en tegelijkertijd verduurzamen. We krijgen veel vragen over de diverse financieringsvormen die ondernemers ter beschikking staan om energiebesparende maatregelen te realiseren. Bij het aanbieden van onze Lease-vormen kan het handig zijn de voor- en nadelen van de verschillende vormen op een rijtje te hebben. Deze‘Financieringswijzer’ helpt daarbij
De overstap naar LED/IND-verlichting vraagt een investering. En dat levert direct een ondernemersdilemma, want elke investering moet bekostigd worden. Hoe prettig is het dan als de gewenste investering niet direct leidt tot een verminderde liquiditeitspositie, een groot eigendomsrisico en/of hoge maandelijkse lasten? Sterker nog, wat als diezelfde investering direct leidt tot een netto besparing in energiekosten? Te mooi om waar te zijn? Zeker niet, want de traditionele manieren van (bank)financiering zijn aangevuld met nieuwe financieringsvormen door andere vermogenspartijen. Moderne financieringsvormen Traditionele vermogenspartijen financieren minder projecten, doen dat ook minder vaak en onder strikte voorwaarden. Toch zijn er meer ondernemers die de stap naar duurzame investeringen (willen) zetten. Onze partner is specialist in financiering van energiebesparing en duurzame energie. Wij bieden financiële en operationele leaseconstructies aan die op maat zijn gemaakt voor duurzame investeringen zoals LED/IND- verlichtingsprojecten. Wij werken graag met u samen om direct bij uw offerte een financieringsvoorstel aan te bieden